Zašto učiti francuski jezik?

Dobrodošli u Centar za francuski jezik Lumières.

Savremeno doba u kome živimo postavlja nove standarde i očekivanja od pojedinaca, te je tako jedan od zahteva za uspešne i mlade ljude poznavanje stranih jezika. Kako odabrati koji strani jezik da učimo i kako ga što efikasnije usvojiti, samo su neka od pitanja na koja ćemo pokušati da odgovorimo. Dakle, zašto učiti francuski jezik?

Jezik međunarodnih odnosa

Šta je zajedničko sledećim državama: Burkina Faso, Senegal, Belgija i Dominikanska Republika? U svim ovim državama, kao i u još 60 država na svetu francuski jezik je u upotrebi. Upravo ova rasprostranjenost francuskog na 5 kontinenata, doprinela je da on postane znavični jezik Ujedinjenih nacija, Evropske Unije i još mnogo drugih međunarodnih organizacija, čineći ga najznačajnijim jezikom u međunarodnim odnosima.

Putovanja i stručna usavršavanja

Kao jedna od najrazvijenih zemalja, Francuska nudi veliki broj stručnih usavršavanja i zaposlenja, što je veoma stimulativno u profesionalnom smilsu. Takođe, ne smemo zanemariti činjenicu da je Francuska jedna od najposećenijih zemalja na svetu, gde su turisiti koji govore francuski jezik veoma poštovani.

Jezik ljubavi, duha i nauke

Francuski jezik je zbog svoje melodičnosti i kulture koja je sastavni deo jezika, u svetu smatran za jezik ljubavi I umetnosti. Upravo iz tog razloga se Preverovi stihovi najbolje osećaju kada se čitaju upravo na francuskom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *